Cursusaanbod

Veelal samen met een co-docent geef ik al jaren les aan verscheidene post-doctorale opleidingsinstellingen voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Daarnaast verzorg ik incompany cursussen in schematherapie.

Schematherapiecursus

Samen met Jenny Broersen, GZ-psycholoog/ psychotherapeut, supervisor ST/ supervisor VGCt, verzorg ik de basiscursus schematherapie, cursus schemagroepstherapie, vervolgcursus schematherapie. Ons cursusaanbod voldoet aan de eisen voor accreditatie van het Register Schematherapie en de ISST.

Cognitieve gedragstherapiecursus

Jenny Broersen en ik verzorgen onder andere de geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie voor de GZ-opleiding Rotterdam. Alle basisprincipes van de cognitieve gedragstherapie komen hierbij aan bod.

IPT-groepstherapiecursus (boek en DVD beschikbaar)

Dina Snippe, supervisor groepstherapie/ IPT, en ik verzorgen de cursus IPT-groepstherapie aan de RINO NH. Deze cursus is ook aan te vragen als incompany cursus. 
Bij de cursus maken we gebruik van een boek en instructie-DVD;
1. D. Snippe (2009). Interpersoonlijke psychotherapie in een ambulante groep; een behandelprotocol voor depressie. BSL.
2. Dina en ik hebben een DVD ontwikkeld waar u aan de hand van video-fragmenten kunt zien hoe een IPT-groepstherapie verloopt van start van de groepstherapie tot het einde. Deze DVD is voor te bestellen via; DinaSnippe@supervisie.nu

Incompany cursussen

De laatste jaren vragen steeds meer GGZ-instellingen incompanycursussen aan. Een incompany cursus heeft meerdere voordelen;
1. het wordt op maat verzorgd, passend bij de wensen van uw instelling,
2. al uw professionals krijgen dezelfde richtlijnen, hetgeen eenduidigheid bevorderd
3. een incompany cursus zorgt voor nog meer teambinding
4. wanneer u meerdere professionals tegelijk in uw instelling wilt trainen, is een incompany cursus goedkoper.
Het is gebleken dat bovenstaande voordelen implementatie van een door u gewenste therapievorm in een instelling bevorderen.

Ik verzorg de incompanycursussen, veelal samen met een collega-docent, onder de vlag van stichting Groeikracht. Stichting Groeikracht is een CRKBO-erkende stichting gericht op het verzorgen van post-academisch onderwijs voor (geestelijke) gezondheidszorg professionals en richt zich daarnaast op het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

Voor uitgebreide informatie over cursussen die gegeven worden of de mogelijkheid tot het aanvragen van een incompanycursus voor uw instelling, zie de website van stichting Groeikracht.

Michiel van Vreeswijk