Columns

De (geestelijke) gezondheidszorg is voortdurend in beweging. Overheid, zorgverzekeraars, zorgverleners, (potentieel) zorgbehoefenden, de maatschappij zoeken naar manieren hoe de zorg in Nederland toegankelijk en betaalbaar te houden. In mijn visie is het haalbaar om een kwalitatief goede, toegankelijke, innoverende en transparante (geestelijke) gezondheidszorg neer te zetten. Dit vraagt om een kritische samenwerking tussen politiek, zorgverzekeraars, zorgverleners, zorgbehoefenden en de maatschappij. Het vraagt om een terugdringen van bureacratie/ regelgeving. De neiging vanuit politiek en zorgverzekeraars om steeds meer te gaan controleren onder het mom van meer controle is beter c.q. zonder controle lichten zorgverleners ons op. Het vraagt nog meer om een toename in samenwerking tussen zorgverleners en zorgbehoefenden om aan te tonen dat de zorg werkt.

In deze rubriek schrijf ik van tijd tot tijd een column met als doel een kritische samenwerking tussen alle betrokken partijen te stimuleren.


Goede voornemens voor 2013 (ontschotten)

25/01/2020 - De feestdagen liggen weer achter ons. Groots is het feest de afgelopen maanden afgekondigd. U kon tot 31 december 2012 weer van zorgverzekeraar wisselen. De ene na de andere zorgverzekeraar kwam met het mooiste spotje waarin zij hun beste wensen voor 2013 voor u kenbaar maakten. Het kon niet op. Voor weinig geld de allerbeste zorgverzekering die u maar kunt krijgen. Speciaal op uw situatie toegespitst. lees meer

Michiel van Vreeswijk